tisdag, december 15, 2009

Julbak - igång

Så idag har jag satt degen till Rimforsakakorna. Den ska stå i en vecka innan man bakar ut den. Blir ngt att ta tag i den 23:e.
Receptet i sig är enkelt.
250 g Mjöl
250 g Sirap
½ msk bikarbonat.

Blanda ihop och låt stå i en vecka.

Vidare har jag bakat lussekatter och de blev riktigt bra. Mjuka, goda och ljuvligt juliga! Ska ta tag i chokladkola på kokosgrädde oxå. Men det blir på torsdag. Eventuellt ska jag försöka mig på en fruktbaserad tryffel oxå som jag fann på dn.se

10 torkade fikon
12 torkade aprikoser
½ dl kakao
2 dl vatten
1½ dl havre- eller dinkelgryn
½ dl linfrön, krossade
50 g choklad
1 msk vaniljsocker
3 msk kokosflingor, mixade

Tag bort den hårda knoppen från fikonen. Mixa dem med aprikoser, kakao, vatten, gryn och frön till en ”deg”. Låt stå i 15 min, rulla till bollar och ställ i kylen. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Blanda vaniljsocker och kokosflingor. Tag lite smält choklad i händerna och rulla de kylskåpskalla bollarna så de får ett tunt chokladskal, täck sedan med kokossocker.

Inga kommentarer: