fredag, november 11, 2011

Nybakade frallor

Gjorde just en sats gluten- och mjölkfria frallor inför morgondagens frukost.

För 16 st behöver du:
50 g jäst
5 dl havremjölk
½ dl matolja
1 tsk salt
10 dl glutenfritt mjöl, använde Lailas gula.
1 dl havregryn
2 msk krossade linfrön
½ msk pofiber

Värm oljan och mjölken till fingervärme och häll sedan över jästen.
Blanda ner salt, delar av mjölet, linfrön, pofiber och havregrynet. Börja blanda. Följ på med resterande mjöl. Låt degen jäsa under duk i minst 30 min.
Baka sedan ut degen till 16 bullar som plattas ut. Låt dessa jäsa under duk i minst 30 min.
Grädda bullarna på 225 grader i ca 15 min, mitt i ugnen.

Ett bra knep är att använda potatismjöl för att mjöla bakbordet med under utbakningen. Degen behåller sin fuktighet men blir lättare att arbeta med.

Inga kommentarer: