måndag, juni 27, 2011

Knäckebröd

Super gott & väldigt enkelt, naturligt glutenfritt!

150 Grader 40-60 min i ugnen - mitten

2 dl majsmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrön
0,25 dl pumpafrön
0,75 dl solrosfrön
0,5 dl olja
2,5 dl kokande vatten

Rör ihop allt!
Ta ett backplåtspapper, klicka ut smeten, ta ett backplåtspapper till och tryck ut smeten jämt!
Ta bort det övre packplåtspappret och strö på flingsalt (vi har märkt att vi vill ha mycket salt men i små bitar = smula mycket) & sen in i ugnen! När det är klart, ta ut och knäck sönder! Super gott!

Vi brukar halvera smeten och göra ett knäckebröd eller ta en hel sats men göra två stycken knäckebröd! Gör man det lite tjockare så se till att ha inne det i ugnen lite längre annars blir det lätt segt!

Inga kommentarer: