fredag, februari 25, 2011

Jag vill göra Cornbread!

3 dl majsmjöl
3 dl glutenfritt mjöl
3 msk socker
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
3 dl ris/havre/sojamjölk
3 st ägg

1. Blanda ihop de torra ingredienserna.
2. Vispa ihop ägg och mjölk tills det är lite skummigt. Rör ner det våta i det torra, och överarbeta inte smeten.
3. Häll smeten i en bakform som du smörat och mjölat, alternativt täckt med papper.
4. Grädda brödet i 200 grader, mitt i ugnen, i 25 minuter. Brödet skall bli gyllene ovanpå och släppa loss från kanterna.

Har skapat detta recept av ett jag fann på nätet, finns Hur många som helst. Men detta verkar vara ett standard recept. Några tillför filmjölk, det kan inte jag göra. Andra adderar med majskorn. En del tipsar även om att smeten funkar bra i muffinsformar. Bra tips!
Eftersom glutenfritt mjöl är mer som potatismjöl kan det vara bra att ha i lite psylliumfröskal i smeten. Detta för att binda ihop det hela lite mer. Öka ev mängden mjölk.

Inga kommentarer: