lördag, mars 05, 2011

Våfflor!!!

Blev sugen på våfflor i torsdags på väg hem. Och att göra goda frasvåfflor är inte svårt!
Jag brukar använda mig av Maizenas egna recept som dom har på deras majsstärkelse-paket:
Frasvåfflor (cirka 8st - fast det brukar bli flera)
3 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 dl mjölk (valifri sort efter allergi/tycke/smak)
2 ägg
2 msk majsolja
Blanda allt torrt, häll i hälften av "mjölken" rör ihop. Addera äggen och oljan + resten av mjölken. Rör till en jämn smet och sen är det bara att grädda dom i ett helt vanlig våffeljärn.
OBS - man behöver röra i smeten under tiden då majsstärkelsen lätt sjunker till botten (vilket en del "mjölk" också gör) efter en stund.

Äts med valfritt tillbehör - här är några exempel (de mest galna stog M för)
Hjortronsylt
Glass (valfri sort)
Kanel
Banan
Bär
Keso
Sirap
Hallonsylt

Tips: om man är allergisk mot ägg - ta 1 tsk bakpulver per ägg istället + addera lite mer vätska! (har inte testat själv men det bör fungera bra till våfflor)

Inga kommentarer: