söndag, februari 20, 2011

Fågelbon av maräng

Ett recept jag gärna vill testa, funnet på TV4s receptsida. Tydligen skapat av kondtitor "kungen" Magnus Johansson. Trevligt! Har format om det lite för att passa oss allergiker...

Ingredienser:

Maräng
100 g äggvita
140 g strösocker
2 2 tsk krossade kakaobönor (alt riven kokos, eller kryddor såsom kardemumma eller kanel)

Vaniljkräm
1 dl soja/ris/havremjölk
0.25 st vaniljstång
1 st äggula
1 msk socker
1 tsk maizena
1 tsk mjölkfritt smör

Hallonsås
100 g puréade hallon
0.25 st citron, saften
1 msk florsocker

Hur man ska göra:
1. Maräng: Vispa äggvitor och strösocker till en styv maräng. Spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper, försöka att forma till små fågelbon. Strö lite krossade kakaobönor ovanpå marängen.

2. Grädda marängen i ugnen i 70 grader cirka 3 timmar(!!)

3. Vaniljkräm: blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Koka upp ordentligt och passera sedan igenom en finmaskig sil.

4. Fyll ett marängbo med kräm och dekorera eventuellt med färska bär och marsipanägg. Servera med hallonsåsen.

5. Hallonsås: mixa alla ingredienser väl och servera.

Inga kommentarer: