måndag, januari 04, 2010

Mardrömmar

Egentligen borde min vän/hyresvärdinna/fruga L skriva detta inlägg då det som jag nu ska berätta för er hände henne.
Till L:s födelsedag skulle hon baka lite kakor för att bjuda släkt osv. på.
Ett av bakverken skulle vara drömmar var det tänkt, ingredienserna är som följer:
50 g smör
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl olja
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt

Alltså inte allt för många saker, enbart mjölet att byta ut. Sagt och gjort.
Smeten ihop rörd och placerad på plåten och in i ugnen.
Man förväntar sig att drömmar ska jäsa lite (tack vare hjorthornssaltet) men dessa gjorde inte det - dom rann ut på plåten och blev en enda stor kaka som för det första luktade illa, vilken dom flesta hjorthornssalts-kakor gör, men denna doft stannade kvar i lägenheten en bra stund. Och kakan var väldigt ogoda.

Drömmar är inte det enklaste att göra och ack den som ger sig så L försökte än en gång, med samma resultat! Suck - det blev köpekakor på födelsedagen istället.

någon vecka senare så diskuterade L denna kak-incident med ett par arbetskamrater och där det visade sig att en kollega till henne hade försökt sig på samma sak med glutenfritt mjöl och fått samma resultat. Så frågan är om det går att göra drömmar gluttenfria på ett bra sätt!?
L använde Sempers mjölmix.
På Ica.se så finns det ett recept på Kokosdrömmar där dom skriver att man kan ta; Glutenfri finmix istället.
Kan det hänga på vilket mjöl man använder?! Tips och idéer mottages gärna - inte för att man måste kunna äta drömmar utan enbart för jag är nyfiken.


Inga kommentarer: