tisdag, mars 24, 2009

Här kommer receptet på salladen Olivjé

En tjej som jag jobbade med ett tag gav mig det. Hennes sambos mamma är rysk (minns jag rätt nu?) och rätten är alltså rysk... Väldigt gott! Jag serverade den på både julafton och på nyår och har även ätit den någar gånger till vardags. Funkar fint som matlåda...

Olivjé
Kommentarerna i texten kommer från receptgivaren och det är hon som är jag:et.

Mängden på råvarorna varierar beroende på hur mycket man vill göra. Jag brukar göra ganska mycket eftersom den håller länge och är så goood!!

Ingredienser:
- kokta morötter (snåla ej)
- kokt potatis
- saltgurka (snåla ej)
- små gröna ärtor
- kokta ägg (snåla ej)
- lök
- surt (grönt) äpple
- kokt skinka eller kycklingfilé
- majonäs

Alla ingredienser ska småhackas (smått) och blandas ihop med majonäs. Ta inte för mycket majonäs från början utan tillsätt efterhand efter smak. Tillsätt salt om det behövs.

Tänk på:
- De grönsakerna som ska kokas ska inte överkokas!
- Lök kan tillsättas samma dag man ska äta salladen. (Gör man salladen dagen innan så kan man vänta med lök)
- Ägg kan vara svåra att skära med kniv. Bättre att använda äggskivare, några gånger på varje ägg så att det blir små bitar.
- Gott att äta salladen tillsammans med grovt (svart) bröd.

1 kommentar:

Carro sa...

Nu är det jul igen... och det är dags för den ryska salladen.