Alla som har i af två minuter över varje dag, en glasburk, en bit tyg, en gummisnodd och ett mörkt skåp kan grodda...väldigt lätt, lovar!
- Välj 1 dl frön/bönor till 3 dl vatten. Du kan dubbla satsen men tänk på att fröna blir många stora groddar
- Blötlägg 8-12 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och skölj frön/bönor noga. Sprid ut i burken och låt lite vatten vara kvar i botten. Täck över så att det blir mörkt för groddarna men utan att göra lufttätt. Skölj frön/bönor med ljummet vatten, gärna 2 ggr/dag, morgon och kväll. Efter 3-5 dagar (beroende på sort) är groddarna klara. Ställ burken i ljus några timmar så blir det gröna och fina, några små blad vill man ju ha. Förvara de färdiga groddarna i kylskåpet. De håller minst 5 dagar om man då och då sköljer dom.
- Alfalfafrö
- Mungbönor
- Gröna linser
- Små linser
- Kikärter
- Sojabönor
- Gula ärtor
- Quinoa
- Amarant
- Adzukibönor
- Solrosfrön
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar