Idag bakade vi glutenfria och mjölkfria mördegskakor.
Ingredienser för ca 40 kakor
200 g mjölkfritt smör
4,5 dl glutenfritt mjöl
0,5 dl socker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Bland de tre första ingredienserna. Dela degen i två delar. Blanda i vaniljsocker i den ena och kakao i den andra. Lägg i frysen ca 30 min.
Rulla två rullar av vardera smak. Bygg en stor rulle av de fyra rullarna. Skär denna i halvcentimeters skivor.
Grädda i 8 min, 175 grader.
7 kommentarer:
Åh! Precis som jag minns dom "vanliga" kakorna :) supergoda!
Blev dina rutor så höga. Bakade i dag å mina blev alldeles platta. Väldigt goda ändå men de går sönder. Vilken mix använde du. Jag använde semper. De kanske har med det att göra.
Monica
Jag använde Finax orange förpackning, dom gick inte sönder och dom vart lika höga som på bilden, beror ju på hur tjockt man skär dom också, inte för tunt, då blir det inget bra :)
Mina blev platta med, och helt riniga verkar inte stelna heller. Men jag använde med sempers mix. Och jag gjorde sista plåten tjockare så vi får se! Jag hoppas
Mina blev oxå helt rinniga, iaf choklad-delen rann ut som en soppa på plåten. :(
Borde det inte vara bakpulver i receptet?
De bliv väldigt goda och bliv bra och lätt att arbeta med, jag hoppade att kyla smeten och det funkade bra:)
Degen gick inte ens att forma till schackrutor, den blev värre av att ligga i frysen.
Det mest frustrerande recept jag någonsin jobbat med ett enormt slöseri med tis och råvaror.
Skicka en kommentar