söndag, november 14, 2010

Yosa Havreprodukter utan gluten

Var på Hälsomässan i går & där upptäckte Yosa från Bioferme, har provat deras Yosa Skogsbär tidigare dock.

Dock märkte vi att dom hade en hel del flera "Yougurtar". Dock kan jag tycka att det är synd att dom har så små förpackningar (400m & 2x125ml).

Men den största nyheten var ändå deras Yosa Mat&Dipp som ska vara en sorts Creme Frache. De hade den egentligen inte som prov men vi fick prova av en snäll tjej. Den var lite syrlig men det fanns en tydlig smak av havre. Köpte ingen då jag inte skulle direkt hem efter mässan. Man måste prova den på riktigt i mat för att se hur den egentligen är. Men väldit positivt att dom försöker att ta fram en produkt som ska påminna om Creme Frache.


Dom har även Smoothie, Mango-Vanilj samt Hallon-Röda Vinbär. Vi fick prova Hallon-Röda Vinbär den var väldigt god! Fröken TJ som var med (som inte är allergisk mot något) kände ingen skillnad från en vanilj Smoothie = bra betyg.
Jag var tvungen att fråga hur deras produkter är med Gluten (det finns ju lite lite gluten i Havre) och då fick jag pratad med försäljningschefen som var med. Och dom garanterar Glutenfrit och jag frågade då p vilket sätt? Jo glutenet försvinner under produktion.1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, vad trevligt att du tycker om produkterna! Det är sant att Biofermes produkter är glutenfria, och om jag preciserar lite hur, så beror det på att den havre som används levereras av gårdar som odlar endast havre. Därför ingen risk för kontaminering i hanteringen, alltså mix med andra sädesslag. Havre som sådan innehåller inte gluten.

Vänliga Hälsningar från Bioferme!