fredag, augusti 27, 2010

Skagenröra med färsk bakpotatis

I min mammas potatisland växer Jättepotatisar, det är bra för då kan man göra bakpotatis. Och vad är väl mer perfekt till bakpotatis än hemmagjord skagenröra. Hur lätt som helst.

Du behöver:
2 burkar räkor
1 röd lök, lagom stor
1 knippe dill, helst färsk men fryst duger fint om det är det enda du har
Majonäs, efter behag
Salt och vitpeppar

Du gör:
Hacka löken i små bitar. Hacka upp räkorna, men det gör absolut inget om några är hela. Klipp dillen till småbitar. Blanda ihop allt med några skedar majonäs. Smaka av med salt och peppar.
Gör den helst någon timme innan den ska serveras, då får den en chans att stå till sig och smaken blir bättre.

Potatisen då? Jo den packar du in i aluminiumfolie och lägger i ugnen på 250 grader, tar ca 45-60 min. Glöm inte att göra hål i potatisen med en gaffel innan du lägger in dom i ugnen.
Vill man ha snabbversionen kan man micra potatisen, ca 15-20 min. Glöm då absolut inte att göra hål i skalet. Sprängd poatis är mycket trist att städa upp...

Inga kommentarer: