måndag, juli 26, 2010

Not another Chocolate cake!

250 g 70 % choklad
125 g smör
6 ägg (2 hela, 4 separerade)
2 dl socker
1 form med löstagbar kant.
3 dl grädde till fyllning, om man nu tål grädde... kanske kan man annars göra ngt annat.
Ugn: 180 grader

Lägg bakplåtspapper i bottnen på formen.
Smält chokladen i vattenbad. Låt smöret smälta i den varma chokladen.
Vispa 2 hela ägg med 4 äggulor och en dl av sockret. Rör sedan försiktigt i chokladblandningen.
I en annan skål vispar du de 4 äggvitorna till skum, tillsätt gradvis resten av sockret och vispa tills vitorna håller formen men inte är alltför stela.
Vänd försiktigt ner vitorna i chokladsmeten. Vispa inte utan rör försiktigt så att inte all luft försvinner från vitorna.
Häll upp i formen och grädda i 35-40 minuter, eller tills kakan stigit och spruckit. Låt den svalna på galler. Bry dig inte om att den sjunker ihop när den svalnat. Kratern fyller du ju med vispad grädde, förutsatt att du ju nu tål det. Om du vill kan du hälla i 1 msk cointreau i grädden också.

Detta recept fick jag av en tjej som heter Lina. Var på middag hos dom i vintras och blev lovad hemligheten bakom den smarriga kakan. Dock skulle det ta X antal månader innan jag faktiskt fick mina fingrar på det.

2 kommentarer:

Carro sa...

Idag premiärbakas den hemma hos Drakungen och Regn... Miss nr 1: Vispa blev röra...ops ;)

Carro sa...

Försök nr 2: Köket i Gryttjom. Vispa blev faktiskt vispa idag.