lördag, juni 12, 2010

Lax m dill å gräslökssås

Ville testa risgrädden igår så jag gjorde lax i ugn.
Brukar använda mig av frysta laxbitar, en per person.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den frysta laxen i en ugnsform, salta och peppra. In i ugnen.
Medans den blir nästan klar förbereder jag såsen. Klipp ner dill och gräslök i en skål. Hacka en vitlöksklyfta. Blanda allt detta med risgrädden, lite salt å peppar.
När laxen är nästa klar tar du ut den ur ugnen och häller såsen över den. Sen in igen. Då såsen fått en fin färg är laxen klar, tar ca 20 min. En god sallad och ris passar bra som tillbehör.
Om man nu Inte är allergisk mot mjölk så rekommenderar jag att man baserar sin sås på Cream fraiche, 2 dl räcker bra till 3 pers.

Inga kommentarer: