Min kära syster Fru S (som också är fröken, då hon är lärare) har läst till hemkundskaplärare och under hösten 2009 så hade dom en labb där dom skulle göra mjukpepparkaka utan gluten, mjölk och utan ägg. Resultatet blev fantastiskt!
Ingridienser:
4 ½ dl gluten - och mjölkfri mix
2 dl socker
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
2 tsk bokarbonat
2 ½ dl lingonsylt (denna borde man ha gjort själv under september)
3 dl havremjölk (detta bör man kunna byta ut mot rismjölk)
1 dl smält mjölkfritt margarin
Smält margarinet. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sylten, mjölken och det smälta margarinet. Häll smeten i en smord och brödad form (under labben så använde de phofiber), 24 cm i diameter. Grädda långt ner i ugnen på 175grader i ca 45 minuter.
Går bra att frysa in och ta upp där man ska ha kafferep till exempel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar