söndag, januari 17, 2010

Angående vin till sommaren

Hittade en intressant artikel på www.DN.se ang. lågbudget viner som är prisvärda.
Vi i C&H är rödvins drickande och dom hade 3 tips på box-viner:

BOX
2008 Viña Maipo Cabernet Sauvignon
Nr 16510 199 kr/3 liter
Chile
Det är snabba förändringar på den svenska vinlistan, upp och ner. Förra året minskade alla länder utom två på Systemets tio-i-topp-lista sin marknadsandel. Den stora vinnaren var Sydafrika, men där bakom avancerade också Chile. Viña Maipo är en signatur som länge tillhört storsäljarna från detta vinland, inte utan anledning. Det finns flera varianter, både vitt och rött, men det är cabernetvinet som toppar. Karaktären är mättad och fruktren med en attraktiv, ursprungstypisk cassiston.

2009 Umbala
Nr 2072 139 kr/3 liter
Sydafrika
Systemets billigaste box kommer från Sydafrika och är överraskande välgjord för sitt låga pris. Varifrån det kommer är det aldrig någon tvekan om. Det avslöjas i en mycket ursprungstypisk, charkuteritonad rökighet som har blivit Sydafrikas kännetecken att antingen älska eller hata.

2008 Drostdy-Hof Chardonnay Viognier
Nr 15558 194 kr/3 liter
Sydafrika
Mer sydafrikanskt är det i denna box, en skön kompott av två druvsorter som båda är mulliga och publikfriande. Men bakom den nästan inställsamma, yppiga fruktigheten sticker en fint uppstramande syra ut och gör detta till ett utmärkt allroundvin. Funkar både som drink och dryck, serverad riktigt svalt.

Vi kasnke borde testa en efter en och se vilken som blir Sommaren 2010:s vin?!

Inga kommentarer: