Sagt och gjort. Måste tilllägga att det var väldigt konstigt att hälla i öl och julmust i kastrullen med det smälta smöret till degspadet.
Receptet jag använde mig av:
50 g smör (valfri sort)
33 cl porter (valfri - jag använde mig av D.Carnegie & CO.)
1,75 dl julmust
25 g jäst
1/2 dl sirap
1/2 tsk kryddnejlikor
1/2 msk salt
1 msk pomerans
1-1,5 dl russin
ca 1-1,5 l mjöl (spara lite till utbaket)
ca 2 msk psylliumfröskal (som jag lätt svälla innan)
Som mjöl använde jag lite av varje som jag hade hemma, detta kan innebära att man "får känna av" hur mycket man ska ha av varje...
Anledningen till att jag använde mig/la till psylliumfröskal är för att det sväller och hjälper till att hålla ihop degen. Fungerar som kletet som annars glutenet finns i vetemjöl.
Resultatet blev väldigt gott. Ska testa att göra egen apelsinmarmelad.
Tror att dessa två saker kommer smaka väldigt bra i min mun - återkommer senare med resultatet.
4 kommentarer:
Presenteras detta brød på Brunchen? :)
Majonäs och troligtviss även apelsinmarmelad också om jag lyckas med det.
Sweet! Ser framemot detta...nästan mer än Årsfesten ;)
=) jag med!
Skicka en kommentar