söndag, mars 15, 2009

Bullar i februari

I februari fick vi för oss den briljanta idén att baka bullar! Hm inte helt enklet kan man tycka men med lite tänkande och receptsletande så kom vi fram till hur vi skulle försöka göra det hela!

En viktig ingredienser visade sig vara psylliumfröskal (skalet av psyllium) som skapar ett sorts "slem" när det blötläggs. Det fungera superbra som bindningsmedel, som gluten gör i "vanligt" mjöl.

Vi tål ju gluten dock tål vi inte vete vilket är det spannmålet som man brukar använda vid bakning! Dock dom gräsen/spannmålen som vi kan äta innehåller inte gluten vilket har gjort det svårt att baka på, fram tills vi hittade psylliumfröskalet! Starkt rekommenderat till all sort bakning och matlagning om man vill ha något som är fluffigt och sammanhållet. Tillexempel i köttbullar istället för ströbröd (eller hur kära syster ;-P ).

1 kommentar:

Carro sa...

Dom bullar på bilden som helt klart Inte är kanelbullar blev tillslut semlor :)