måndag, mars 16, 2009

40 dagar kvar

Tills hoppfältet öppnar igen...
Förra året så blev det en hel del matlagning och jag ser verkligen inte hur detta år ska bli annorlunda. Vi har några nya saker att anpassa oss till... sojan är borta och havren måste hållas kort. Men annars så blir det väl samma lika.
Vi åt en hel del potatisbiffar, lätt att laga och gott som fan.

Potatisbiffar/rotfruksbiffar

Du behöver
Potatis/morötter/kålrot
Ägg
Lite rismjöl
salt, peppar och lite vitlök

Riv grönsakerna.
Blanda ihop detta med ägg och lite rismjöl samt kryddorna.
Krama ihop till biffar som du steker i en stekpanna.
När de fått pannkaksfärg är de klara.


Ibland är det inte så svårt och oftast är det ganska kul. Vi blev grymma på pannkakor oxå. Undrar i hur många kombinationer vi gjorde dom egentligen? Med rismjölk, med polenta, med grädde, med sojamjöl, med vatten, men många ägg, med rågmjöl, med havremjölk, med kanel och med bär. Mmm pannkakor är bra gott alltså...i alla fall numera när jag tål dom.

1 kommentar:

Anonym sa...

I Love those potatisbiffar!

å jag kommer älska den här sidan när man har idétorka. Gjorde för övrigt linsbiffar igår. Grymt goda!