söndag, december 02, 2012

Mat för livet - del 2

Så var jag och min packåsna M på Mat för livet - mässan på Kista mässan.

Sammanfattningsviss kan man säga att det kretsade väldigt mycket kring bröd, båda matbröd och efterrättsbröd/kakor, mycket saffran och pepparkakor (tyvärr var det inga pepparkakor som var bra, de flesta smakar lite för lite och är lite för hårda) men lite pasta.

Då det var mycket fokus på bröd så fanns det mycket att smaka på, vilket är bra för jag tycker att det är svårt att köpa ett nytt bröd utan att veta hur det är. Tyvärr så var många bröd på mässan som mycket av det köpta glutenfria brödet är lite tråkigt, det är en "massa" men inte så mycket motstånd. Det fans dock några undantag - Sempers Mörkt med fiber (väldigt gott - 3 paket fick komma med hem) och  Goda Kakor  har kommit med  ett nytt bake off bröd som var väldigt gott Danska Grova (225grader i ugn ca 30min i sin plastpåse) - kommer ätas under julhelgen.

På knäckebrödsfronten så går Finax framåt starkt, provade deras Surdegsknäcke för ett tag sedan och är otroligt imponerad då det är gott och liknar väldigt bra "vanligt" knäckebröd. Tyvärr så var just surdegsknäcket slut men jag köpte deras vanliga Orginalknäckebröd istället. I övrigt var det inga knäckebröd som var speciella.

Förra mässan så upptäckte jag Provena och de var med på årets mässa också, så vi kom därifrån med x antal packet av mitt (och M´s ) favorit brödmix; Glutenfri Oat Bread mix

Fick även testa några produkter som jag har velat testa ett tag;
- Sempers nya Flapjack - tyvärr lite för söt för min smak.
- Frias smördeg som Fria hade bakat med någon god sylt i, mycket gott och enkelt.

ICA var där och bjöd på super goda blåbärsmuffins, havrechokladmjölk och laktosfri yoghurt (enligt M var vaniljvarianten god) samtid som de informerade att de kommer presentera egna ICA glutenfriaprodukter i vecka 6 2013, bland annat pasta och knäckebröd. Ska bli intressant att se vad de har att komma med, hoppas det blir en breddning av sortimentet och inte en för stor marknadsdominans.

Imorse när jag vaknade hade M bakat gott bröd, men hade inte i tillräckligt med den fantastiska produkten fiberhus / psyllium som också inhandlade på mässan av Lindroos, brödet var väldigt gott men man märker hur stor skillnad det blir utan denna ingrediens.

Imorgon ska det nog bakas lussebullar.
Inga kommentarer: