torsdag, oktober 25, 2012

Saligt god fisksoppa

Du behöver:
500 gram  räkor (spara räkrenset)
olivolja
300 gram lax
300 gram torsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
4 dl havregrädde
2 msk tomatpure
2 msk vitvinsvinäger
Smaka av med salt och cayennepeppar

Till garnering:
Ett knippe färsk dill (har man bara fryst hemma så funkar det oxå) och aioli.

Gör så här: Skala räkorna och spara renset. Finhacka löken och vänd ner i oljan i kastrullen, pressa ner vitlöken. Fräs löken mjuk, rör ner tomatpure och vänd sedan ner räkrenset. Fräs lite hastigt, utan att bränna skalen. Häll sedan ner vattnet och låt sjuda i 15 minuter. Skär fisken i lagom stora bitar. Sila sedan bort skalen och löken från fonden. Ställ på spisen igen.
Häll i grädden och låt sjuda upp. När det börjat koka lägger du ner fiskbitarna. Låt soppan sjuda upp och koka i 5-10 minuter. Häll ner vitvinsvinägern under omrörning, smaka av med salt och lite cayennepeppar. Precis innan servering, vänd ner räkorna. Viktigt! Räkorna ska bara bli genomvarma inte koka.
Det är nu klart att serveras.



Inga kommentarer: