lördag, mars 10, 2012

Nybakade Semlor med låtsas-grädde!

Bakade sju stycken semlor idag!

Bullarna
25 g jäst
75 g mjölkfritt smör
2,5 dl havregrädde
1 dl socker
1/4 tsk salt
1 ägg
7,5 dl glutenfritt mjöl, Lailas gula.
½ tsk stött kardemumma

Låt jäsa i minst 30 min.
Baka ut och skapa små bullar.
Låt jäsa 30 min till.
Pensla med lite grädde och in i ugnen.
225 grader i 10 min.

Låt bullarna svalna.

Skapa "mandelmassan"
Skär av locket.
Gröp ur bullarna, samla innanmätet i en bunke.
Mal en näve mandlar till mjöl och blanda ner detta med brödsmulorna samt en näve socker.
Häll på grädde och rör om. Mängden grädde bestämmer du utefter vilken konsistens du vill ha.
Fyll bullarnas hål.

Grädden
Vispa två äggvitor till ett skum.
Häll i ½ dl socker och vispa upp till en marängsmet.
Vänd försiktigt ner havregrädde i små mängder för att på så sätt skapa gräddsmakande marängsmet.

Klicka ut grädden på semlorna och avsluta med att pynta med florsocker!

1 kommentar:

I sa...

Spännande "grädde" det måste man testa. Själv gjorde jag ju vaniljsås sist - inte helt 100% ok till en riktigt Semla