lördag, november 13, 2010

Mina bästa Scones

Såg ett rop på hjälp och här kommer den...lite sent i detta fallet kanske men Nästa gång, då finns receptet här!

Scones

  • 2 dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 msk flytande margarin eller olja
  • ½ - 3/4 dl rismjölk

Ugnen på 250 grader.
Blanda ihop alla torrprodukter, tillsätt vätskan. Rör snabbt ihop.
Ta degen, dela i bitar. Gör kakor och lägg på bakplåtspapper.
Ta en kniv och skåra i kakan. Hacka sedan hål med en gaffel...bara 2-3 ggr i varje kaka.
Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.

Vill man göra havrescones så byter man bara 1 dl mjöl mot havregryn.

Lycka till!

3 kommentarer:

I sa...

A då förstår jag - i det receptet jag hade så var det ombytta roller på smöret & mjölken...

Anonym sa...

Googlade recept på scones med olja och det här kom upp! Blev riktigt nice förutom att jag hade rapsolja istället för olivolja som blir godare i bak, smaken av raps blir ibland genomträngande, men det var ju mitt fel. Tack så mycket!

I sa...

Hej

Kul att det blev gott :) + trevligt att höra att det blev bra!

/ida