Scones
- 2 dl glutenfritt mjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 2 msk flytande margarin eller olja
- ½ - 3/4 dl rismjölk
Ugnen på 250 grader.
Blanda ihop alla torrprodukter, tillsätt vätskan. Rör snabbt ihop.
Ta degen, dela i bitar. Gör kakor och lägg på bakplåtspapper.
Ta en kniv och skåra i kakan. Hacka sedan hål med en gaffel...bara 2-3 ggr i varje kaka.
Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.
Vill man göra havrescones så byter man bara 1 dl mjöl mot havregryn.
Lycka till!
3 kommentarer:
A då förstår jag - i det receptet jag hade så var det ombytta roller på smöret & mjölken...
Googlade recept på scones med olja och det här kom upp! Blev riktigt nice förutom att jag hade rapsolja istället för olivolja som blir godare i bak, smaken av raps blir ibland genomträngande, men det var ju mitt fel. Tack så mycket!
Hej
Kul att det blev gott :) + trevligt att höra att det blev bra!
/ida
Skicka en kommentar