Min version är gluten- och mjölkfri, kryddad med indiska Chai masala-kryddor inköpta i Indien.
2 ägg
1 ½ dl socker
100 g mjölkfritt smör
1 dl soja/havregrädde
4 ½ dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl farinsocker
5 tsk Chai masala-kryddor
1 tsk psylliumfröskal
1 ½ dl lingonsylt
Mixa ägg, socker. Smält smör och häll i grädden. Mixa ihop allt. Blanda ihop alla torra ingredienser och mixa sedan ner dessa i smeten. Sist blandar du ner sylten.
Häll ner i formen och in i ugnen...
Kakan ska gräddas i 50-60 min, 175 grader.
Skulle det vara så att du inte har tillgång till Chai Masala-kryddblandning så tar du helt enkelt
- 2 tsk Kanel
- 2 tsk Kardemumma
- ½ tsk Ingefära
- ½ tsk mald nejlika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar