fredag, maj 14, 2010

Mjuk pepparkaka a la India

Bakade idag en ny version av min mammas klassiska Mjuka pepparkaka.
Min version är gluten- och mjölkfri, kryddad med indiska Chai masala-kryddor inköpta i Indien.

2 ägg
1 ½ dl socker
100 g mjölkfritt smör
1 dl soja/havregrädde
4 ½ dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl farinsocker
5 tsk Chai masala-kryddor
1 tsk psylliumfröskal
1 ½ dl lingonsylt

Mixa ägg, socker. Smält smör och häll i grädden. Mixa ihop allt. Blanda ihop alla torra ingredienser och mixa sedan ner dessa i smeten. Sist blandar du ner sylten.
Häll ner i formen och in i ugnen...
Kakan ska gräddas i 50-60 min, 175 grader.

Skulle det vara så att du inte har tillgång till Chai Masala-kryddblandning så tar du helt enkelt
  • 2 tsk Kanel
  • 2 tsk Kardemumma
  • ½ tsk Ingefära
  • ½ tsk mald nejlika
Vill du inte göra sockerkaka av smeten så funkar den precis lika fint som muffins!

Inga kommentarer: