torsdag, november 19, 2009

Rimforsapepparkakor

...verkar endast finnas i min mammas lilla svart/röda bakbok.
Hittar dom ingenstans på nätet och jag vill verkligen kolla receptet för att se vad man kan göra med dom för att jag ska kunna baka dom...hur måste jag förändra dom. Om jag minns rätt så är det endast en smet av vetemjöl, mörk sirap och bikarbonat som får stå och vila ett dygn. Sedan bakar man ut kakor i storleken konservburksbotten och in med dessa i ugnen. Kakorna blir som matigare kolakakor och är grymt goda med smör och ost (för de som kan äta det...).
Kakorna är som heliga hemma hos oss på jul. Ingen får äta någon innan 23:e dec... thats the rule! Har som ni kanske förstår inte ätit en rimforsapepparkaka på många år. Kanske ska jag ge mig på en glutenfri-variant till i år.

1 kommentar:

Agneta sa...

Vi gjorde också Rimforsapeppatkakor bara med skillnaden att degen skull stån1 vecka . Jag har provat glutenfri mjölmix och det smakar lika bra. De blir dock tunnare. Sen ska de stå med öppet lock så de blir sega