tisdag, november 10, 2009

Jag vill göra Ganache

Ganache är det samma som tryffel.
Enligt DN.se så är det en pasta/massa som består av choklad med grädde och eventuellt smör. Chokladmassan kan sedan smaksättas med allt ifrån kryddor, whisky, konjak eller punsch till lakrits eller mint.

150 g mörk choklad
1 dl grädde
50 g torkade, hackade fikon eller kanderad ingefära
½ dl kakao

1. Smält choklad i vattenbad eller i mikrovågsugn.
2. Värm grädde till 60–70 grader (om man vill ha en ganache med lite längre hållbarhet så kan man låta grädden koka upp). Blanda grädden med chokladen och låt den svalna i rumstemperatur.
3. Vispa chokladsmeten riktigt fluffig med hjälp av elvisp eller matberedare.
4. Ta upp chokladsmeten med hjälp av en tesked och stoppa i fikon eller ingefära. Rulla till en boll i handen.
5. Rulla bollen i kakao.


Detta Måste ju gå att göra med stofil-medel oxå...eller? Soja-, ris- eller kokosgrädde borde ju kunna funka?!

Inga kommentarer: