torsdag, april 16, 2009

Thailändska Rispannkakor

  • 3½ dl rismjöl
  • 4 msk tapiocamjöl (finns i välsorterade butiker med asiatisk mat)
  • 4½ dl vatten

Gör så här:

Blanda de rismjölet med tapiocamjölet i en bunke. Blanda i hälften av vattnet och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av vattnet. Låt gärna smeten stå och dra en stund.

Förbered ångkokningen: Fyll en stor kastrull (till vilken du kommer att behöva lock!) till hälften med vatten. Spänn en bit bomullstyg över bind fast med ett snöre så det hålls sträckt, lägg ner lite extra möda på att försäkra dig om att tyget kommer att hålla sig spänt. Koka upp vattnet och låt det sjuda.

Bred på ett tunnt lager av smet på duken och lägg på locket - efter ett par minuter är pannkakan färdig.
Så vad tror ni? Kan detta vara gott?

Inga kommentarer: